Vedat Milör'nin favorisi: Izmit'in coğrafi tadı! İpucu Point Molass … – Son Dakika Guy Haberleri

Gıda yazarlarının sosyal medya hesabı Vedat Milor, “Diğer şehirler alınmamalı, ancak ülkemizde Simidi Izmit'te pişirilen ahşap fırında bir gerçek var”. Paylaşımıyla tekrar gelen Izmit Simidi, 2019'da coğrafi işaretin kaydını aldı.
Izmit bölgesinde her gün taze üretilen Izmit Simidi, geçmişin geçmişine taşınan üretim tekniği ile sevgililerin sevgililerini yumuşatıyor.
Kocaeli'nin sembolü haline gelen ve yıllarca ilerleyen geleneksel temsilci olan Izmit Simidi, sabahın erken saatlerinde şehir tezgahlarında yerini alıyor.
Izmit Simid, benzersiz lezzeti ile üretim ve pişirme yöntemlerindeki farklılıklar nedeniyle diğer bölgelerdeki simitlerden ayrılır.
Mesleğe usta çırak ilişkisi ile başladığını belirten Erdem, Izmit Symba'nın benzersiz yapısı ve lezzeti ile vatandaşlar tarafından takdir edildiğini söyledi, “Izmit'te Simit üretimi Osmanlı döneminin sonunda yapılmaya başladı. 20 yıl boyunca eski ustalarımızla mesleğe devam etmeye çalışıyoruz”. Dedi.
Erdem, ağızda ağartılan metni, pişirme tekniklerinin kıvamını ve gevrek yapısı ve kullanılan malzemeler şunları açıklıyor: “Özellikle malzemeler ek, maya, su, tuz içermiyor. Buradaki özellik, susam kullanmak için kullanılır. Yaklaşık 6-7 dakika boyunca 270 derece.” Değerlendirildi.